Tuesday, July 14, 2009

Malam BBQ 3E Part 1

Malam BBQ 3E 09-05-2009

Persediaan untuk memerap ayam dan seafood di rumah no 27. Tah rumah sapa tah.

Tapi sebelum itu pada malamnya adegan membasuh dan mencuci telah dilakukan di rumah yang berhormat kita en. Shamsul.

Mula-mula kita masukkan rempah-rempahnya kemudian garam secukup rasa ye, kata Pn Ema isteri Tok Ketua. Nanti cik abang kita komplen lak ... tak cukup garam la, tak cukup rasa la, tak cukup ayam laaa ...., sambungnya lagi.


Bahan-bahan lain untuk di BBQ selain dari ayam yang disediakan ... errrr kaki dan tangan tu tak termasuk eh.


Ishhh nie bole caya ker nie Ema nie diorang nanti tak komplen ker, tanya Puan Zue.

Jangan risau Zue, diorang tu apa tau... pakai bedal ajer, kata Pn Ayu.

"Nak masukkan skrip orang lain susah la tak cam la tudung masing-masing"

Ayam yang telah siap dicuci.


Anak-anak sibuk bermain di ruang tamu.


Waaa mengancam tul laaa ... aaa jangan perasan lak yang mengancam tu udang tu eh bukan yang berdua tu.


Agak-agak nie cukup ker eh?

Setelah penat memerhatikan Pn Ema memerap ayam-ayam, ibu-ibu pun menjamu selera nasi lemak bungkus yang dibeli di Bukit Mahkota.

Pada sebelah petangnya para bapa sibuk menyediakan tempat pembakaran ayam dan udang tersebut di bawah khemah yang telah disediakan khas.

Weih Raop jangan la kipas kuat sangat masuk asap dalam mata nie ha, pinta En Akop yang kepedihan pada matanya. Ala rilek laa tu baru asap belum lagi bara api nie haa, balas En. Raop.

Dekat sejam bara api yang di buat tak menjadi-jadi .

Waa macam mana nak menjadi kalu dah bertimbun arang tu.

No comments:

Post a Comment